PES 2015 ексклузивно за PS4 !?

В последно време имахме лошото предчувствие ,че PES  ще бъде спрян за РС , но след последните слухове, нещата вървят към по ” краен ” сценарий .

След като през Януари , от официалния туитър на PES сериите написаха , че PES 2015 ще бъде некст ген и за PS4, но нямат информация за Xbox One ,  тази седмица бе подхвърлен  нов ” слух ” , че новото издание на хитовата футболна игра на Конами , ще се подвизава само за конзолите на Sony .

Един от главните аргументи е слабите резултати и продажби за останалите платформи.

Тази тема бе разработена и от много добре от Дан Доукинс , който добавя  , че от Конами може би ще се опитат  да се върнат към старата схема, в която се концентрират само върху една конзола, за да оптимизират максимално добре всеки един елемент .

Ако може да си позволим кратък коментар по темата – както започнахме , имаше индикации и почва това да се случи, коментирали сме го с екипа на ПЕСБУЛ , на няколко пъти като един от най лошите сценарии . Разбира това не искаме да се случва, ние – феновете , но от Конами доказаха през годините , че както искат феновете не ги интересува , или не влияе особено на решенията които взимат за бъдещето на франзайзинга . Добре е все пак да се знае ,че няма нищо официално , всичко това са подмятания и слухова от хора , които имат претенции да са близо до PES екипа.

Добре е също така да знаем, че все пак  става въпрос за пари. Дали Sony са предложили подобен ход , като се надяват да увеличат продажбите си на новата конзола, дали от Конами наистина вярват, че с по малко усилия, ресурси ще направят повече  пари , трудно е да се каже, но едно е сигурно , ако това се случи, реално ще започне края на PES сериите .

Конами ще признаят официално , че просто не могат да се справят с  конкуренцията , с изискванията на пазара и феновете си , което до някъде се знаеше след безумно слабите игри през последните години , в това число влиза и PES 2014 .

Ако всички тези опасения и слухове се окажат вярни ,няма да е изненада .  Всичко споменато до тук , грешните решения , грешната политика, недовършени и лоши игри , като добавим към това и слабия P.R. слабия маркетинг и слабата работа с комюнитата си и форумите  , които са едни от най силните, да не кажа най – силните сравнени всеки други гейм франчайз .

Admin

Основател на PES България

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.