PES 2014 – впечатления

 

Конами отвориха вратите си за PES обществото. Фен сайтове от цял свят имаха възможността да влязат в сградата на Конами и да играят най-новият билд на Pro Evolution Soccer 2014.  Ето ги и впечатленията на WENB и по-конкретно на Нико Ди Мария.

Анимации

Анимациите са най-голямото подобрение тази година. Pro Evolution Soccer 2014 дава реалистичното усещане за истински футболен мач. Новите анимации играят огромна роля за това.  Вече ги няма моментите при които движението без топка и паса са две отделни неща, сега подаването е съобразено с движението на играча. Не можете да контролирате топката веднага всеки път, случва се, но е доста рядко. В повечето случаи на играча му трябват няколко допълнителни докосвания, понякога и с коляно. Има много нови анимации които помагат за плавното протичане на мача. PES ID има огромна роля при анимациите на специфични играчи, например Робен, който има свои собствени анимации за шут, дрибъл и пас. Единоборствата също изглеждат по-реалистични и разнообразни.

Скорост и сила на играта

Едно от нещата, поради което ще са щастливи феновете, е скоростта и темпото на мачовете. То е доста реалистично и съответства на реалния фубол, вече не можеш само да спринтираш по крилата и да надбягваш опонентите си. Скоростта е доста по-бавна, но това не влияе на скоростта на самите играчи. Играчите, които са бързи, нямат проблеми да използват скоростта си по предназначение, въпреки бавното темпо на играта. Скоростта има влияние върху начина на игра, но също и физиката на играчите. Ако използвате Яя Туре за мощни пробиви ще имате по-голям успех, от колкото с Джовинко например. Фантастично е, че по-дребните играчи не винаги губят топката от по-силните такива.

 

Нови настройки за контрол

Има някой нови настройки за контрол на играчите, които са доста интересни. Advanced Through Ball изпъква най-много. То ти позволява да насочиш извеждащия пас точно където искаш, даже и да придадеш фалц на топката. При pass assist-a на ниво 4 също може да се усетят manual елементи и човек трябва да се замисли на къде да насочи паса.

Удари

При ударите също има много нови анимации. Един от проблемите е, че почти всички удари срещат гредата или минават много близо до вратата. Въпреки че това повишава шансовете ви за гол то не спомага за реализма на играта.

e3

Удари с глава

Те са доста подобрени в сравнение с 2013. Анимациите отново са по-реалистични, като вече и мускулите на врата участват в удара и му дават сила. Като цяло ударите с глава са доста по-ефективни от 2013 както в атака, така и в защита, където играчите могат да изчистват топката по-далече и по-реалистично.

Вратари

Вратарите са нещото в 2013, което изисква много подобрения. Има доста промени в позиционирането, реакциите и ситуациите един на един. Вратарите бързо успяват да скъсят ъгъла и нападателят трябва да се замисли къде да насочи удара си. Има разнообразие при спасяванията на вратарите –  с една ръка, с две ръце, даже и с крака.

Съдии

Съдиите показват прекалено много жълти картони за дребни нарушения. Имаше и един случай, в който играч беше във видима засада, но такава не бе отсъдена. Не е ясно дали е бъг или нарочно е направено да има грешки при отсъжданията, но беше доста фрапантна засада.

Сърце

За първи път го забелязах след като направих трик с Неймар и публиката започна да вика по-силно, отбора също се мотивира. Но все пак тази функция не се забелязва много и така трябва да е.

BMrTgYaCMAEdgcu.jpg large

M.A.S.S.

За съжаление новата система за сблъсъци работи на приливи и отливи. Тя провокира доста повече нарушения и доста повече картони. Когато играчите не се сблъскват те реагират така, сякаш е имало единоборство и това за мен е най-големият проблем. Все пак играта е само на 75% готова.

474783_10151478093784327_1058563985_o

Статични положения

Много фенове си мислят, че от статичните положения ще е лесно да се вкарва онлайн, но едва ли ще е така. Вратарите се позиционират по-добре, избиват топката след корнери. При фаловете е трудно да прецениш силата на удара и за това не е чак толкова лесно да се вкара гол.

Графика

Графиката изглежда невероятно.  Атмосферата и стадионите са фантастични. Лицата на играчтие са най-добрите, които съм виждал във футболна игра и FOX Engine не разочарова на този фронт.

Като цяло

Като цяло бях доста впечатлен, има някои проблеми, но за тях бе съобщено от хората, които тестваха играта. Конами изглеждат по-самоуверени и са се подготвили добре за 2014.

 

http://winningelevenblog.com/blog/pes2014-community-day-impressions/

Becks

Главен редактор на PESBUL

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.